Bild: 8. Renewable energies – 8.2 Using solar cells to run an electric motor (student instructions)
"8. Renewable energies – 8.2 Using solar cells to run an electric motor (student instructions)" von Dr. Ramon Leyendecker,
Experimentation instructions: Detailed instructions and questions for students on conducting the experiment “Using solar cells to run an electric motor”.
The following questions shall be answered by experimenting:
• How does your electric motor run the fastest with one solar cell only?
• How does your solar motor run the fastest with two solar cells?
• How does the size of the solar cell affect the running of your electric motor?Information and ideas: One item deals with „Technical application and vocational orientation“.